Zeeklassen

Klik hier voor het programma van de Zeeklassen!

DAG 4: vrijdag 29 maart 2024

DAG 3: donderdag 28 maart 2024

previous arrow
next arrow
Slider

Heeft u vorige nacht goed geslapen? Uw kinderen in ieder geval wel! Om half tien lag iedereen in bed en een tijdje later was het overal muisstil.
Na een stevig ontbijt met 2 soorten brood, enkele variaties aan beleg en een stuk peperkoek, begaven onze jongens en meisjes zich opnieuw op sportief en educatief parcours. Net zoals gisteren werden de duinen en het staketsel bezocht. 5A en 5D startten met goede moed aan de foto-zoektocht. 5B en 5C hadden de duinenpiepers mee.
De kinderen genoten weer zichtbaar en dit opnieuw onder een droge, zonnige hemel. Jawel aan zee was het weer vandaag weerom veel beter dan in Dilsen.

Om 12 uur zaten alle kinderen opnieuw enthousiast aan de tafel.
Het hotelpersoneel serveerde broccolisoep en macaroni met hesp in kaassaus. Iedereen mocht naar eigen goesting uitnemen. Als toetje was er een stuk fruit.

Rond 13.30 uur stapten de zeeklassers op de bus richting Oostende.
In Raversijde kregen ze een audiofoon en hiermee al luisterend naar ons verleden, stapten ze in én boven op de bunkers. Ze konden genieten vanop de Atlantikwall van mooie vergezichten.
De weersomstandigheden waren nog steeds gunstig, met een lekkere zeebries erbij, zoals de foto’s bewijzen.

Na het bezoek aan domein Raversijde en een opnieuw een tussendoortje met snoepjes van het oudercomité, tourden we terug naar Nieuwpoort om ons in het hotel op te frissen en te ‘dineren’.
Want jawel hoor, gegeten werd er volop: Stoofvlees met frieten en salade! “Ongezien”, getuigen de leerkrachten, “wat de leerlingen hier allemaal verwerken!” Zien eten, doet eten en met die zeelucht … 😉 Met nog een ijsje als toetje werd het laatste avondmaal aan zee afgesloten.
Momenteel genieten de 5de klassers van een heerlijke duik in het zwembad! En dan: Nog één nachtje slapen en de koffers moeten alweer gepakt worden. Ongelooflijk, hoe snel de tijd vliegt.
Het mag gezegd: Onze leerkrachtenploeg is een voorbeeld voor andere scholen, zo wordt gesteld door het hotel en haar gasten! De buschauffeurs ter plekke waren ook weer blij de gedisciplineerde groep van Dilsen terug te zien. Alsook de begeleiders in Raversijde waar we door jarenlange traditie, kind aan huis zijn, gaven pluimen over ons knap leerkrachtenkorps en hun leerlingen. 10 begeleiders uiteindelijk voor 89 kinderen gaven ons de tijd en ruimte om elk kind volop te laten genieten van deze zeeklassen. Ze zullen u vast nog wel veel te vertellen hebben!

Wat de terugreis betreft, beste ouders, na het bezoek aan Sealife in de namiddag, zal men trachten, zoals afgesproken, morgen om
17 uur terug in Dilsen te zijn, opnieuw aan het centrumplein. Dit is uiteraard zeer afhankelijk van de weekenddrukte, maar de chauffeurs doen hun uiterste best. We wensen u nu al een bijzonder vrolijk paasfeest of suikerfeest toe en zeker nog fijne vakantiedagen, samen met uw kinderen. Nog even en u kan uw schatten weer in de armen sluiten.

Met vriendelijke groeten van Lut aan ‘t zeetje

DAG 2: woensdag 27 maart 2024

previous arrow
next arrow
Slider

Na het tandenpoetsen en ‘een welterusten’ van de leerkrachten, vatten onze leerlingen hun eerste nacht gisterenavond aan rond 21.30 uur. De leerkrachten hielden aanvankelijk de wacht en nadien hadden we met z’n allen een evaluatie waarbij we konden terugblikken op een zeer geslaagde dag!
Vanmorgen om 8 uur waren alle kinderen lekker uitgeslapen.
Aan de ontbijttafel aten ze wit en bruin brood met kaas en charcuterie, confituur, chocopasta en een chocoladen koetjesreep. Er werd stevig ontbeten en ook melk, chocomelk en water werden hierbij geconsumeerd.
Rond 9.30 uur gingen onze jongens en meisjes op speurtocht naar foto’s met 2 klassen. De andere 2 klassen gingen met de duinenpieper aan de slag. Er werden allerlei soorten schelpen en diertjes gedetermineerd. Deze opdrachten op het staketsel en het strand, heel leerrijk en plezant!
Van al dat speuren en stappen hadden de zeeklassers reuzehonger gekregen. Het middagmaal ging dan ook vlot achter de kiezen: Verse tomatensoep, fishsticks met tartaar en spinaziepuree. Tevens een chocoladen pudding als dessert.
In de namiddag vertrokken we allen onder een zonnige hemel (!) in tegenstelling tot Limburg ( 😉 ) met de autocars naar Diksmuide met in onze rugzakjes een vieruurtje bestaande uit de gevulde drinkbus, enkele snoepjes en een koek, aangeboden door het oudercomité. In de IJzertoren namen we de lift tot op de 22ste verdieping en na nog enkele trappen keken we onze ogen uit in de panoramazaal. O.l.v. een zeer ervaren gids voor elke klas hingen de kinderen én volwassenen warempel aan de lippen van deze fel begeesterde begeleiders.
Zij namen ons mee in de wereld van onze overgrootouders die 1914-1918 hebben gevochten, geleden en gestreden voor onze vrijheid. Daarna liepen we door de dodengang, tussen de zandzakjes, helemaal tot aan de beruchte Muizenval.
Nadien keerden we terug per autobus naar het hotel.
Zowel gisteren als vandaag werd ons personeel geprezen voor hun aanpak en inzet door de Limburgse en Westvlaamse buschauffeurs. Ook de gidsen vandaag spraken onze begeleiding van SBS1&2 aan over de gedisciplineerde groepen uit Dilsen. Vanavond nog riep het hotelpersoneel collega’s apart om hen te feliciteren met de schitterende aanpak van de klasgroepen.
Beste ouders, u mag weten dat wij, directie, enorm fier zijn wanneer we deze terechte complimenten mogen ontvangen. We drukken graag onze dankbaarheid uit naar alle leerkrachten die nu in Nieuwpoort dag en nacht hun beste beentje voorzetten voor onze leerlingen én uw kinderen.
Jawel, ze doen het super! Ook dag 2 is er eentje om in te kaderen!
Lekker moe, maar voldaan gingen de kamergenoten beurtelings douchen en zaten ze allen om 18 uur aan de tafel.
Ongezien, met hoeveel goesting de aangeboden broodjes en sandwiches met allerlei keuze aan beleg van krabsla tot kaas, worst, hesp én de rijstpap werden verorberd. De zeelucht doet de kinderen meer eten dan thuis, daarvan zijn we overtuigd!
De zeeklassers hebben vandaag super meegewerkt en dit stemt iedereen tevreden.
Na dit avondmaal gaan de leerlingen filmkijken in pyjama in de grote zaal van het hotel, een chips en drankje mogen hierbij uiteraard niet ontbreken.
U ziet en leest, beste mama’s en papa’s, uw kinderen worden goed ‘bewaard’ en de kiekjes, met de nodige zorgen op de link geplaatst, spreken voor zich!
Tot morgen!

Met vriendelijke groeten
Lut Aerts vanuit de badstad

DAG 1: dinsdag 26 maart 2024

previous arrow
next arrow
Slider

Vanmorgen, onder een lichtbewolkte hemel vertrokken 89 zeeklassers en 10 begeleiders richting Nieuwpoort. Dank je wel ouders voor de vlotte check-in!

Na een geslaagde busreis met klein fileleed en een pauze onderweg in Wetteren, zijn onze leerlingen en leerkrachten allemaal goed en wel aangekomen in de badstad.
Het meegebrachte lunchpakket werd gretig verorberd en jawel toch wel in de buitenlucht met een temperatuur van 14 graden. Het was te mooi om binnen te zitten in de eetzaal van het hotel.

In de namiddag vertrokken de vijfdeklassers onder een zonnige hemel naar de dijk en het strand met allerlei spelmateriaal. Het enthousiasme bij de kinderen was niet te stuiten.
Zand en water zijn altijd een uitdaging. De strandspelen waren een schot in de roos: hanengevecht, parachute- en balspelen, touwtrekken, … en natuurlijk het bouwen van zandkastelen! Prachtige bouwwerken, het moet gezegd! Ook op de go-carts konden de jongens en meisjes zich ten volle uitleven. Onze leerkrachten spreken van een fijne groepsgeest vanmiddag. De lekkere verse en warme wafel op de dijk, aangeboden door het oudercomité, werd door iedereen fel gesmaakt!
Ook de wandeling terug naar het hotel nadien, deed deugd!
Hier kregen onze leerlingen een korte rondleiding. Het zwembad, de eetzaal, de toiletruimtes en natuurlijk de kamers … werden met grote nieuwsgierigheid geïnspecteerd.
Nadien begaven de jongens en meisjes zich naar hun kamers. Bedden werden opgemaakt en voorzien van knuffels. Kortom, ze hebben zich allen knus geïnstalleerd.
Om 18.00 uur zaten we allen aan tafel om het avondmaal te verorberen: Bloemkoolsoep, kipfilet met erwten en wortelen + kroketjes.
Als toetje werd een peer geserveerd.

Momenteel begeven we ons allen richting de pier voor een avondwandeling met zaklamp. Hierna zullen we douchen en …

Lieve ouders, uw kinderen hebben de eerste dag al bijna achter de rug, ze konden hun hartje ophalen en maakten vandaag een perfecte start!
Het weer zat gelukkig mee, hier in West-Vlaanderen.
We laten u later op de avond nog genieten van de foto’s die u terugvindt op het net.
Voor straks een aangename nachtrust en tot morgen!

Vriendelijke groeten
Lut Aerts vanuit Nieuwpoort