Oudercomité

De Stedelijke Basisschool 1&2 is een school met een hart voor kinderen, met aandacht voor elk kind en waar iedereen, iedereen kent: kinderen, leerkrachten, directie en ouders.

Met het Oudercomité willen wij onze school steunen in het uitdragen van haar visie. Momenteel hebben wij een topteam van een 13-tal ouders die zich geëngageerd hebben om dit mee vorm te geven. Maar wij kunnen ook rekenen op de steun van talrijke vrijwilligers tijdens onze activiteiten, onze “helpende handen”.

DOELEN Oudercomité

We hebben verschillende doelen:

  • Een brug zijn tussen de school, de leerkrachten de ouders. Als Oudercomité willen wij een spreekbuis zijn naar directie en leerkrachten toe. Samen maken we tijdens de vergaderingen regelmatig tijd om meningen te delen over nieuwe ideeën.
  • De school praktisch ondersteunen. Wij helpen bijvoorbeeld tijdens de proclamaties, de infoavonden, … .
  • De school financieel ondersteunen. Hiervoor organiseren we verschillende activiteiten tijdens het schooljaar zoals onze kienavond, eetdag, geschenkjes moeder- en vaderdag, … .
    Onze opbrengsten gaan integraal naar de school en/of de leerlingen. Zo sponsoren wij steeds de zeeklassen, paaseitjes en Sintsnoep, de recepties op de proclamaties, … . Onze laatste grote realisaties: een nieuw speeltuig op de speelplaats van Erteveld, valtegels rond het speeltuig op de speelplaats van de lagere school (i.s.m. de sportraad), … .
  • Organisatie van activiteiten om ouders te informeren en samen te brengen (vb. een vorming rond een pedagogisch thema, een gezellige kienavond en eetdag, …).

 

Het Oudercomité vergadert iedere eerste maandag van de maand om 20.00 uur in het lerarenlokaal van SBS1&2, samen met de directie en een afvaardiging uit het leerkrachtenteam.

De activiteiten van het Oudercomité kan je terugvinden via de knop Agenda.

 

JOIN OUR TEAM

Bent je geïnteresseerd om actief deel te nemen aan het Oudercomité of wil je meer over ons weten, dan kan je ons altijd contacteren! Je bent ook steeds vrijblijvend welkom op één van onze vergaderingen.
Is vergaderen niet echt je ding maar ben je bereid om ons tijdens activiteiten te helpen? Dan ben je ook altijd welkom als 1 van onze helpende handen tijdens één van onze activiteiten.
Jullie kunnen ons altijd aanspreken of ons contacteren via ocsbsdilsen@gmail.com.

 

FACEBOOK

U kan ons volgen via onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/OudercomiteSBSDilsen

 

TROOPER

U kan ons ook steunen via onze Trooper-pagina en uw online aankopen via www.trooper.be/sbs

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Surf naar www.trooper.be/sbs
  2. Selecteer jouw favoriete webwinkel uit de lijst en klik op de link
  3. Doe je aankopen
  4. Het Oudercomitévan SBS Dilsen 1&2 ontvangt een bepaald percentage van je aankoop bedrag zonder dat u dit iets extra kost!

Hopelijk tot snel!

Voorzitter: Kristof Thevissen

Secretaris: Barbara Rochus

PR, Trooper & Facebook: Kim Deflem

Contact: ocsbsdilsen@gmail.com

https://www.facebook.com/OuderraadSBSDilsen

 

TEAM – TOGETHER EVERYBODY ACHIEVES MORE