Zeeklassen

DAG 1: dinsdag 19 april 2022

Vanmorgen vertrokken 90 zeeklassers en 9 begeleiders richting Nieuwpoort. Dank je wel ouders voor de vlotte check-in!
Na een geslaagde busreis met klein fileleed in Heusden-Zolder en Aarschot + een pauze onderweg in Groot-Bijgaarden, zijn onze leerlingen en leerkrachten allemaal goed en wel aangekomen in Zonnebeke.
Het meegebrachte lunchpakket werd gretig verorberd op de zonovergoten picknickplaats van het domein Passchendaele, gevolgd door een mooie natuurwandeling rond de vijver. Onze zeeklassers brachten aldaar een bezoek aan het memorial museum Passchendaele dat op een aanschouwelijke manier het historisch verhaal van Wereldoorlog I vertelt.
Het concept werd als leuk ervaren: De kinderen kregen per 2 een rugzakje met allerlei attributen uit de oorlogstijd: een blikje cornbeef, een gasmasker, een … De kindvriendelijke gids liet hen geregeld iets uitvoeren om interactief bezig te blijven.
Na dit museumbezoek en het vieruurtje vertrokken ze allen naar de badstad Nieuwpoort.
Hier kregen ze een rondleiding in het hotel. Een volledig vernieuwde, mooie eetzaal, zwembad, toiletruimtes en natuurlijk de kamers … werden met grote nieuwsgierigheid geïnspecteerd.
Nadien installeerden de jongens en meisjes zich op hun kamers. En jawel, ouders: De leerkrachten zien in jullie kinderen volleerde leerlingen die vlot overweg kunnen met lakens, dekbedden en slaapzakken!
Bedden werden opgemaakt en voorzien van de knuffels.
Kortom, ze hebben zich allen knus geïnstalleerd.
Om 18.30 uur zaten ze aan tafel om het avondmaal te verorberen: Groentesoep, kipfilet met erwten en wortelen + kroketjes.
Als toetje werd vanillepudding geserveerd.
Op dit moment (20 uur)nemen allen een douche en om half negen vertrekken de zeeklassers voor een avondwandeling naar
o.a. het staketsel te Nieuwpoort.
Lieve ouders, uw kinderen hebben de eerste dag bijna achter de rug, ze konden hun hartje ophalen en maakten vandaag een perfecte start!
Het weer zat helemaal mee, zo klinkt het vanuit West-Vlaanderen en wij hier in Limburg kunnen dit zeker beamen.
We laten u straks nog genieten van de foto’s die u dan terugvindt op het net.
Nog een aangename avond en tot morgen!

Vriendelijke groeten

Lut Aerts en Inge Otten

DAG 2: woensdag 20 april 2022

Na het tandenpoetsen en ‘een welterusten’ van de leerkrachten, vatten onze leerlingen hun eerste nacht aan vanaf 22.00 uur. De leerkrachten hielden aanvankelijk de wacht en nadien een evaluatie waarop ze konden terugblikken op een zeer geslaagde dag!
Vanmorgen om 8 uur moest menig kind gewekt worden.
Aan de ontbijttafel aten de kinderen wit en bruin brood met kaas en charcuterie, confituur, chocopasta en speculoos.
Er werd stevig ontbeten en ook melk, chocomelk en water werden hierbij geconsumeerd. Rond 9.30 uur begaven onze jongens en meisjes zich op sportief parcours: 2 klassen speelden mini-golf en 2 klassen deden een leuke fotozoektocht.
Van al dat sporten hadden de zeeklassers reuze honger gekregen. Het middagmaal ging dan ook vlot achter de kiezen: erwtensoep, fishsticks met tartaar en spinaziepuree. Tevens een mandarijn als dessert.
In de namiddag vertrokken de zesdeklassers onder een stralende hemel naar de dijk en het strand. Het enthousiasme bij de kinderen was niet te stuiten. De strandspelen waren met deze temperaturen en een stevig briesje een schot in de roos: hanengevecht, parachutespelen, touwtrekken en natuurlijk het bouwen van zandkastelen! Prachtige bouwwerken, het moet gezegd! Ook op de go-carts konden de jongens en meisjes zich ten volle uitleven. Onze leerkrachten spreken van een fijne, gemoedelijke groepsgeest. De lekkere verse en warme wafel op de dijk, aangeboden door het oudercomité, werd door iedereen fel gesmaakt!
Om 16 uur keerden de zeeklassers terug naar het hotel, waar ze zich even opfristen om daarna een plezante duik in het zwembad te nemen.
De redster en begeleiders hielden nauw een oogje in het zeil bij het zien van zoveel plezier in de grote badkuip.
Na het douchen werd er aan onze groep een broodmaaltijd aangeboden, met allerlei keuze aan beleg en een chocoladepudding als dessert.
De zeelucht doet de kinderen meer eten dan thuis, daarvan zijn we overtuigd! De gehele groep heeft vandaag super meegewerkt en dit stemt iedereen tevreden.
Na het avondmaal was er eerst een kort, gezellig samenzijn op de kamers met spelletjes in verschillende groepjes.
En om 21 uur, beste mama’s en papa’s, heeft er een verrassingsoptreden plaats: 3 gasten op bezoek! The Mask Singer, zang en dans gegarandeerd en de leerlingen laten we raden wie er achter die maskers en kledij zit … Dat belooft! U ziet en leest, beste ouders, uw kinderen worden goed ‘bewaard’ en de entourage zit helemaal snor! De kiekjes, met de nodige zorgen op de link geplaatst, spreken voor zich!
Tot morgen!

Met vriendelijke groeten
Lut Aerts en Inge Otten

DAG 3: donderdag 21 april 2022

Heeft u vorige nacht goed geslapen? Uw kinderen in ieder geval wel! Om tien uur lag iedereen in bed en een kwartier later was het overal muisstil. Wellicht droomden ze nog over het schitterend optreden van de 3 onverwachte ‘Mask Singers’ …!
Na een stevig ontbijt met 2 soorten brood, enkele variaties aan beleg en een chocoladereep, begaven onze jongens en meisjes zich opnieuw op sportief parcours. Net als gisteren werden het minigolfterrein in gebruik genomen, deze keer door 6C en 6D.
6A en 6B startten met goede moed aan de foto-zoektocht.
De kinderen genoten weer zichtbaar en dit onder een zonnige hemel.
Om 12 uur zaten alle kinderen opnieuw enthousiast aan de tafel.
Het hotelpersoneel serveerde tomatensoep met balletjes en macaroni met kaas en hesp. Als dessert kreeg elkeen een appel.
Om 13 uur stapten de zeeklassers op de bus richting Oostende.
In Raversijde kregen ze een audiofoon en hiermee al luisterend naar ons verleden, stapten ze in én boven op de bunkers. Ze konden genieten vanop de Atlantikwall van mooie vergezichten.
De weersomstandigheden waren zeer gunstig.
Na het bezoek aan domein Raversijde, tourden onze leerlingen terug naar Nieuwpoort om zich in het hotel op te frissen en te ‘dineren’. Want jawel hoor, gegeten dat er werd! Stoofvlees met frieten en salade! “Ongezien”, getuigen de leerkrachten, “wat de leerlingen hier allemaal verwerken!” Met nog een vanille-ijsje als toetje werd het laatste avondmaal aan zee afgesloten. De koffers werden alvast een beetje gevuld, want inderdaad nog één nachtje slapen en men zegt ze zee reeds vaarwel. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt.
Vanavond werd de voorziene filmavond ingeruild voor een avondwandeling om te kunnen genieten van de prachtige zonsondergang.
Met zulk weer binnen zitten is geen optie en dus ging de chips en het drankje mee naar het strand. Nog een interessant weetje: Enkele leerlingen gaven spontaan aan: ‘Juf, ik heb mijn GSM hier nog niet gemist!’
Het moet gezegd: Onze leerkrachtenploeg heeft dit samen met jullie kinderen goed gefikst! Verantwoordelijkheid en animo kunnen perfect samen. De groep is een voorbeeld voor andere scholen, zo wordt gesteld door het hotel en haar gasten! Wij, als directieteam zijn terecht fier op ons knap lerarenkorps!
Wat de terugreis betreft, beste ouders, zal men trachten, zoals afgesproken, morgen om 17 uur terug in Dilsen te zijn. Dit is uiteraard zeer afhankelijk van de weekenddrukte, maar de chauffeurs doen hun uiterste best. We wensen u nu al een deugddoend en rustgevend weekend toe, samen met uw kinderen.

Met vriendelijke groeten
Lut Aerts en Inge Otten