DAG 1: maandag 1 april 2019

Dank je wel ouders voor de vlotte check-in vanmorgen! Het beloofde een mooie dag te worden en klassen 5A en 5D zijn dan ook netjes op tijd kunnen vertrekken naar Nieuwpoort. Om half 12 arriveerden ze aan het hotel. Klassen 5B en 5C zijn vertrokken rond half 10 met een andere buschauffeur en ook zij konden het middagmaal nuttigen om 13 uur. De hongerige magen werden gestild met groentesoep, natuuraardappelen, hamburgers en bloemkool. Als dessert kregen de kinderen een stuk fruit. Vanaf 13.30 vertoefden onze zeeklassers onder een felblauwe lucht, met een hemels zonnetje en een zeebries op de dijk en op het strand. De strandspelen vielen in de smaak. Ook op de go-carts konden de meisjes en jongens zich ten volle uitleven! De lekkere verse wafel, aangeboden door het oudercomité, werd door iedereen fel gesmaakt. Iedereen kon zijn hartje ophalen!

Om 16 uur keerden de vijfdeklassers terug naar het hotel, waar ze zich installeerden op hun kamers. Verder werden er 325 kaartjes geschreven door alle kinderen samen. Jawel, beste ouders en familieleden, jullie mogen vanaf woensdag post verwachten. Om 18 uur zaten leerkrachten en leerlingen aan tafel om het avondmaal te nuttigen: spaghetti bolognaise en een frisco.
Na het avondmaal namen alle leerlingen een douche en vertrok de groep voor een avondwandeling naar o.a. het staketsel te Nieuwpoort. Lieve ouders, uw kinderen hebben de eerste dag achter de rug: moe maar voldaan… We laten u genieten van de foto’s die juf Sandra vandaag maakte.
Voor straks een aangename nachtrust en tot morgen!

Vriendelijke groeten,
Lut Aerts

DAG 2: dinsdag 2 april 2019

Na het tandenpoetsen gisterenavond en een knuffel van de leerkrachten, vatten onze leerlingen een rustige nacht aan vanaf 21.30 uur. De leerkrachten hielden aanvankelijk de wacht en nadien een evaluatie waarbij ze konden terugblikken op een geslaagde dag. Vanmorgen om 8 uur moest menig kind gewekt worden.

Aan de ontbijttafel aten de kinderen wit en bruin brood, choco, confituur, kaas, charcuterie en een chocoladereep. Er werd stevig ontbeten en water, melk of chocomelk gedronken. Om 9.30 uur begaven onze jongens en meisjes zich op sportief parcours: 2 klassen deden aan omnisport (5C+5D) en 2 klassen speelden minigolf (5A+5B) onder een heldere hemel. Van al dat sporten hadden de zeeklassers reuzehonger gekregen. Het middagmaal ging dan ook vlot achter de kiezen: tomatensoep, kipfilet, erwtjes en wortelen met kroketten en als dessert mochten ze een stuk fruit kiezen.

Met in hun rugzakje een vieruurtje, koek, een flesje water en snoepjes, stapten onze vijfdeklassers om 13.30 uur op de bus richting Diksmuide. Daar liepen ze in de dodengang, tussen de zandzakjes, helemaal tot aan de beruchte Muizenval. In de IJzertoren namen ze de lift en keken ze hun ogen uit boven in de panoramazaal. Nog een etage hoger stonden ze in open lucht op de hoogste top van de toren. En dit onder een blauwe hemel met fijne zonnestralen. Tot aan het avondmaal viel er geen spatje regen! De buschauffeurs van de plaatselijke firma complimenteerden onze leerkrachten met hun knappe leerlingen die alle instructies goed opvolgden. Natuurlijk zijn wij als school fier om dit te horen!

De leerlingen verschenen met hun leerkrachten graag om 18 uur aan de tafel voor het avondmaal. Daar verorberden de kinderen menig hotdog en vanillepudding als toetje. Het hotelpersoneel vraagt zich af waar onze kinderen dit allemaal laten… 🙂 De zeelucht doet de leerlingen meer eten dan thuis, daarvan zijn we overtuigd! Om 19.30 uur zal de avondactiviteit starten waarbij de jongens en meisjes kunnen kiezen tussen volksdansen en een avondwandeling. Het belooft weer een aangename avond te worden! Ik wens ook u, mama’s en papa’s een fijne avond toe en u kan op beide oren slapen, uw kinderen worden goed ‘bewaard’! De kiekjes, met de nodige zorg op de site geplaatst, zullen weer voor zich spreken.

Vriendelijke groeten,
Lut Aerts

DAG 3: woensdag 3 april 2019

Gisterenavond kozen de leerlingen voor een leuk avondje volksdansen (2/3de van de groep) of een ontspannen strandwandeling (1/3 van de leerlingen). Lekker moe ging ieder kind om 21.30 uur slapen. Geen heimwee te speuren!

Om half 9 vanmorgen zat iedereen weer springlevend aan tafel en gegeten dat er werd! Naast de gebruikelijke broodmaaltijd werden de cornflakes gretig binnengespeeld. Om 9.30 uur begaven onze jongens en meisjes zich eerst weer op sportief parcours: 2 klassen deden aan omnisport (5A+5B) en 2 klassen speelden minigolf (5C+5D) onder een heldere hemel. De groepen van gisteren wisselden dus van activiteit en dit onder een stralende zon. Jawel, u leest het goed: geen spatje regen aan zee, integendeel! De omnisportactiviteiten hebben zelfs op het strand plaatsgevonden en dit gaf het geheel een speciaal cachet! De kinderen zijn dolenthousiast en “We zijn hier met ons gat in de boter gevallen”, getuigen de leerkrachten! Van al dat sporten hadden de zeeklassers opnieuw reuzehonger gekregen en om 12 uur serveerde het hotelpersoneel: kippensoep, fishsticks met tartaar en spinaziepuree. Als dessert namen de leerlingen een kiwi uit de fruitmand.

Tussen 13.00 uur tot 16.45 uur vertoefden de zeeklassers op het strand en haalden ze de duinenpiepers boven. Ook hebben ze het bezoek aan Raversijde (morgen) voorbereid, samen met de (stage)juffen. Ongezien hoe betrokken en opgewekt de kinderen meewerken en meedoen, verneem ik via de telefoon. Iedereen, leerkrachten en leerlingen zijn opgetogen en zeer tevreden over het wel en wee aan zee! De sfeer is fantastisch en tot nu toe verloopt alles op wieltjes! Daar kunnen we enkel maar gelukkig over zijn, niet waar?

Om 17 konden de zeeklassers naar de kamers en kon er gedouchet worden. Onze vijfdejaars stapten om 18 uur de eetzaal binnen en deden zich te goed aan een uitgebreide broodmaaltijd met diverse soorten beleg en drank. Het nagerechtje, de chocoladepudding, werd op gejuich onthaald! De avondfilm startte om 19.30 uur. Het verhaal gaat over een meisje dat voetbalster wil worden, ‘She is the man’, luidt de titel. Hier hoort natuurlijk een chips en een drankje bij. De chips is een traktatie van Naud Warson die net vandaag jarig is! Zoveel kinderen waren er vast nog nooit aanwezig op zijn verjaardag! 😊 Het belooft weer een gezellige avond te worden!

Lieve ouders, u ziet en leest het: uw kinderen zijn in goede handen en voor de mama’s en papa’s die het een beetje moeilijk hebben, de zeeklassen zijn reeds over de helft. De dagen vliegen voorbij. Wellicht heeft u vandaag post ontvangen en anders volgt dit zeker nog! Bij vragen of opmerkingen mag u steeds mailen naar lutgarde.aerts@dilsen-stokkem.be. Tot morgen! Slaap wel, droom zacht!

Vriendelijke groeten, Lut Aerts

DAG 4: 4 april 2019

Heeft u goed geslapen? Uw kinderen in ieder geval wel! Om half tien lag iedereen in bed en een kwartier later was het overal muisstil. Als een blok vielen de kinderen in slaap! Vanmorgen was niet iedereen wakker voor het signaal. Doch een halfuurtje later zaten ze fris en monter aan tafel. Na een stevig ontbijt, met twee soorten brood, enkele variaties aan beleg en speculoos, stapten de zeeklassers op de bus richting Oostende.

In Raversijde kregen ze allen een audiofoon en zo, al luisterend naar ons verleden, stapten ze in én boven de bunkers. Ze zagen vele oorlogstaferelen en konden genieten van op de Atlantikwall van prachtige vergezichten. Allen waren ze het erover eens: het bezoek aan het domein was geweldig en ook deze dag scheen de zon. Gelukkig maar! Vanuit Raversijde reden ze verder naar Blankenberge. Ook daar ligt een hotel van dezelfde keten als in Nieuwpoort. Hier werden onze leerlingen aan tafel op hun wenken bediend met een broodmaaltijd.

Na het middagmaal bezochten onze jongen en meisjes, samen met de leerkrachten, Sealife. Twee uren lang zagen ze vissen en zeedieren in alle soorten en maten. Ze amuseerden zich tussen de zeeleeuwen, otters en haaien. Ze genoten intens van de show met de zeehonden en het meest indrukwekkende was de reuzeschildpad die over hen heen zwom. Hier hadden veel kinderen naar uitgekeken!

Rond half vijf namen de zeeklassers de bus terug richting Nieuwpoort. Om half zes kwamen ze in het hotel en konden ze zich opfrissen. Om 18 uur stond een warme maaltijd voor hen klaar. Groentesoep, stoofvlees met frieten en salade. Dit werd massaal verorberd! “Ongezien”, getuigen de leerkrachten, “wat de kinderen hier verwerken!” Met nog een ijsje als dessert werd het laatste avondmaal aan zee afgesloten. Nadien werd nog de post bedeeld en de kamers een laatste keer opgeruimd. Want jawel, nog één nachtje slapen en de koffers moeten al weer gepakt worden. Ongelooflijk, hoe snel de week vliegt!

Om 19.45 uur werd het zwembad van de Floréal ingenomen door de Dilserse klassen. Het werd puur spetteren en volop waterpret! Na deze avondactiviteit kregen ze nog een lekkere versnapering! Stilaan nemen ze afscheid van zeer geslaagde zeeklassen. De sfeer is nog steeds subliem en u zal horen en zien dat uw zoon of dochter dit morgen beaamt!

Wat de terugreis betreft, zal men trachten, zoals afgesproken, om 16 uur morgen in Dilsen te zijn. Dit is uiteraard zeer afhankelijk van de weekenddrukte, maar de chauffeurs doen hun best. Ik wens u nu al een bijzonder vrolijk paasfeest en fijne vakantiedagen toe, samen met uw kinderen. Nog één nachtje slapen en u kan uw schatten weer in de armen sluiten. Let wel, ze zijn wellicht heel moe, dus wil u ze dan morgen extra in de watten leggen? Misschien kunnen wij, thuisblijvers, allemaal afspreken dat we morgen bij aankomst van onze zeeklassers, allen een daverend applaus geven aan de chauffeurs, aan alle leerkrachten die letterlijk dag en nacht klaar stonden voor de vijfdeklassers, maar vooral klappen voor jullie kinderen die het fantastisch deden deze week!

Proficiat en dank je wel aan allemaal! Tot morgen!

Vriendelijk groeten, Lut Aerts

DAG 5: Welkom terug thuis zeeklassers!