SBS 1&2 doet mee aan de dopjesactie. U ook?

Vanaf 7 januari tot en met 5 april zal SBS 1&2 dopjes deelnemen aan de dopjesactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw. Om de actie bij de kinderen extra te stimuleren koppelen we hieraan een wedstrijd per klas.

Hoe gaat alles in zijn werk?U verzamelt thuis, op het werk,… de (zuivere) plastic dopjes en geeft deze mee aan uw kind op school. Op bijgevoegde foto vindt u terug welke dopjes wel of niet in aanmerking komen.De hoeveelheden dopjes worden opgehaald en gesorteerd door vrijwilligers. De gesorteerde dopjes worden verkocht aan recyclagebedrijven. Daar worden de dopjes herwerkt tot nieuwe duurzame producten. De opbrengst van deze inzamelactie gaat naar de opleiding van blindengeleidehonden en naar de algemene werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw.Op 5 april zal de klas met de meest aantal kilogram dopjes als winnaar uitgeroepen worden. Zij mogen een bezoek van een blindengeleidehond met een begeleider in de klas verwachten.

Spaart u ook mee? Op deze manier dragen we weer allemaal ons steentje bij voor het milieu.