Juf Iene Bocken is de BESTE BOEKENJUF 2019 van Vlaanderen!

De titel van Beste Boekenjuf 2019 gaat naar Iene Bocken, leerkracht aan de Stedelijke Basisschool 1&2  in Dilsen-Stokkem. In het cultuurcentrum Deurne kreeg de Beste Boekenjuf op 5 juni de hoofdprijs, een pakket met liefst honderd boeken, overhandigd.

De prijs van Beste Boekenjuf (of -meester) schenkt waardering aan leerkrachten die een concrete en dagelijkse inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas. Zeventig boekenjuffen en -meesters werden aangemeld bij de jury. (cfr. Belga, De Standaard)

‘Wie enkel traint op leestechniek verliest begrip en beleving makkelijk uit het oog. Het is belangrijk om door middel van verschillende werkvormen en activiteiten leestechniek en leesbegrip te versterken met als doel meer te kunnen genieten van teksten, verhalen, poëzie, boeken …  Ik vind het belangrijk om kinderen een breed spectrum van boeken aan te bieden. Zo kunnen we de leerlingen een stimulerend, prikkelend en uitdagend leesklimaat aanbieden waarbij we de leesbeleving en leesinteresse aanwakkeren’, zegt juf Iene.

Wij, als school, zijn bijzonder trots op zo’n knappe getalenteerde boekenjuf in ons midden te hebben! Nogmaals juf Iene, een hele dikke welverdiende proficiat!!